Τοπικά θέματα
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΕ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΑΙΟΣ- ΙΟΥΝΙΟΣ 2019

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ TO NEO AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Το Εργατοϋπαλληλικό  Κέντρο Λακωνίας,  σας Προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει  την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 με θέμα: το Νέο Ασφαλιστικό-Συνταξιοδοτικό στην αίθουσα ‘’Πολυχώρος RED HOUSE ‘’ ( Κ.ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 63-66, 1ος  ΟΡΟΦΟΣ)
 
Κεντρικός Ομιλητής: Αλέξης Μητρόπουλος,

Καθηγητής Εργατικού Δικαίου-Πρόεδρος ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.K.
 
Συμμετέχει: O Διονύσιος Τεμπονέρας, Νομικός Ειδικός στο Ασφαλιστικό


 
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΓΕΝΟΣΗΜΑ ΦΑΡΜΑΚΑ

Αξιότιμε συνάδελφε,

 

 

ονομάζομαι Βαλτάκη Κλειώ, είμαι φαρμακοποιός στη Γουμένισσα (ν. Κιλκίς) και παράλληλα μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πρόγραμμα «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας». Ο λόγος που σας στέλνω αυτό το e-mail είναι για να ζητήσω τη συμμετοχή σας στην έρευνα που πραγματοποιώ για τη διπλωματική μου εργασία.

Ο τίτλος της εργασίας μου είναι «Η γνώση, οι αντιλήψεις και η στάση του φαρμακοποιού απέναντι στα γενόσημα φάρμακα: μια συγχρονική μελέτη στην Ελλάδα». Σκοπός της μελέτης είναι να αναδείξει τη γνώση των φαρμακοποιών ως προς τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες των γενοσήμων καθώς και τις πεποιθήσεις τους όσον αφορά στην ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους. Επίσης, αποσκοπεί να διερευνήσει τα αίτια που επηρεάζουν τους φαρμακοποιούς στην απόφασή τους να χορηγήσουν ή όχι γενόσημα. Τέλος, στοχεύει να καταλήξει σε αποτελέσματα και συμπεράσματα που θα φανούν χρήσιμα στη δημιουργία στοχευμένων παρεμβάσεων.

Η συλλογή των στοιχείων της έρευνας θα γίνει με τη χρήση ερωτηματολογίου σε ηλεκτρονική μορφή το οποίο θα συμπληρωθεί από φαρμακοποιούς ανά την Ελλάδα. Συνεπώς, η συμμετοχή σας στην έρευνα θα περιλαμβάνει τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου αυτού. Η επιλογή σας για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου έγινε με τυχαίο τρόπο από λίστα που περιλάμβανε όλα τα ονόματα των φαρμακοποιών που είναι εγγεγραμμένα στο φαρμακευτικό σας σύλλογο.

Τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την έρευνα δε θα περιλαμβάνουν κανένα προσωπικό σας δεδομένο καθώς αυτά δε θα συλλεγούν από το ανώνυμο ερωτηματολόγιο. Επίσης, τα αποτελέσματα αυτά θα είναι διαθέσιμα προς μελέτη σε εσάς μόλις ολοκληρωθεί η διπλωματική εργασία.

Η συμμετοχή σας στην έρευνα και συνεπώς η συμπλήρωση του ερωτηματολόγιου είναι εντελώς εθελοντική. Ο εκτιμώμενος χρόνος που θα χρειαστείτε είναι 10’. Εφόσον αποφασίσετε να συμμετάσχετε, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

Πατήστε πάνω στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/1MjpJldVV4D80UCtNqjrS-RxMJGo_wsZyF30n-WT1hjE/viewform?c=0&w=1&usp=mail_form_link

 

 

Επιλέξτε μια απάντηση για την κάθε ερώτηση (εκτός από την ερώτηση 28 όπου επιτρέπονται έως και τρεις απαντήσεις) κάνοντας κλικ στο ανάλογο κουτάκι. (η απάντηση είναι υποχρεωτική σε όλες τις ερωτήσεις)

Αφού ολοκληρώσετε τις ερωτήσεις πατήστε «Υποβολή». Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

 

Σε περίπτωση που σας δημιουργηθεί οποιαδήποτε απορία, είτε ως προς την έρευνα είτε ως προς τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου, είμαι στη διάθεσή σας.

Τηλέφωνα

: 6937076805

2343042176

e-mail:

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Με εκτίμηση,

Βαλτάκη Κλειώ

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

 

Με εκτίμηση,

Βαλτάκη Κλειώ

έχει ολοκληρωθεί.

 

 

 
ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

Τμήμα Προϋπολογισμού, Λογιστηρίου και Προμηθειών

Γκορτσολόγου 52, T.K. 23100 – Σπάρτη

-------------------------

Πληροφορίες:

 

Γ. Κούμαρη

Τηλ.:

 

2731361216

Fax:

 

27310 26772

e-mail:

 

g. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

 

 

 

 

Σπάρτη 23/12/2014

Αρ. πρωτ.: 47010

 

 

 

Προς: Φαρμακευτικό Σύλλογο Νομού Λακωνίας

ΘΕΜΑ: Διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια “

Φ

αρμάκων και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού για τις ανάγκες του Δήμου Σπάρτης και των Νομικών Προσώπων του έτους 2014”

Σας αποστέλλουμε σε επισυναπτόμενο αρχείο την διακήρυξη της ανωτέρω προμήθειας και παρακαλούμε να ενημερώσετε σχετικά τα μέλη σας.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο, καθημερινά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλ. 2731361216, αρμόδια υπάλληλος Γεωργία Κούμαρη).

 

Η διακήρυξη καθώς και η σχετική μελέτη διατίθενται σε έντυπη μορφή από το Γραφείο Προμηθειών του Δήμου, Γκορτσολόγου 52 -

53-3ος όροφος-Σπάρτη ΤΚ23100 και σε ηλεκτρονικη μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου Σπάρτης htpp://www.sparti.gov.gr/

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΛΙΩΤΗΣ 

 

 

 

 

 

   
ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 

Σχετικά με την συλλογική σύμβαση με το ΤΥΠΕΤ(Ταμείο Εθνικής Τράπεζας).

Το Δ.Σ. του Φ.Σ.Λ. σε συνεδρίαση του απεφάσισε όπως διενεργηθεί έρευνα δημοσκοπικού χαρακτήρα μεταξύ των μελών του Συλλόγου. Για το λόγο αυτό παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι να αποστείλουν με e-mail ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) ή fax 2731026947(με σφραγίδα και υπογραφή) αν επιθυμούν ή όχι την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

ΝΑΙ επιθυμώ την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

ΟΧΙ δεν επιθυμώ την υπογραφή συλλογικής σύμβασης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ  
Στην Αθήνα σήμερα την ___/_____/2013, οι κατωτέρω συμβαλλόμενοι:
Α. το ΤΑΜΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (Τ.Υ.Π.Ε.Τ.), Ν.Π.Ι.Δ., με έδρα την Αθήνα, οδός Σοφοκλέους 15, Τ.Κ. 105 52, που νόμιμα εκπροσωπείται στο παρόν από τον Πρόεδρό του Δ.Σ. αυτού κ…………………, ο οποίος ενεργεί στο παρόν ως πληρεξούσιος και κατ’ εντολή του Δ.Σ, κατόπιν της υπ’ 22/27,28.6.2013 απόφασης Ολομέλειας του Δ.Σ., καλούμενο εφεξής χάριν συντομίας στο παρόν το «Ταμείο» και
Β ., ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ…………………, Ν.Π.Δ.Δ., με έδρα τη………………, οδός ……………………………………αριθμός………, που νόμιμα εκπροσωπείται στο παρόν από τον Πρόεδρό του Δ.Σ. κ. ………………., καλούμενος εφεξής χάριν συντομίας στο παρόν «Φ.Σ. .»,
συμφώνησαν και συναπεδέχθησαν τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Προμήθειας Φαρμάκων στα μέλη του «Ταμείου» , με τους παρακάτω όρους:
1.  Η σύμβαση συνάπτεται προς όφελος των ασφαλισμένων του «Ταμείου» και αφορά σε όλα τα φαρμακεία που νόμιμα λειτουργούν στην περιφέρεια του «Φ.Σ. .» και είναι μέλη αυτού. Απαγορεύεται η κατεύθυνση από το πάσης φύσης προσωπικό του «Ταμείου» των ασφαλισμένων μελών του «Ταμείου» για την εκτέλεση συνταγών σε ορισμένο φαρμακείο. Απαγορεύεται η συνεργασία ιατρών με φαρμακοποιούς - μέλη του «Φ.Σ. .» με σκοπό την κατά παραγγελία συνταγογράφηση. Συνυπεύθυνοι στην περίπτωση αυτή είναι και οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι συμπράττουν στην πράξη αυτή.
2.  Όλοι οι φαρμακοποιοί, μέλη του «Φ.Σ. .», που διατηρούν σε νόμιμη λειτουργία φαρμακείο, είναι υποχρεωμένοι για το διάστημα που ισχύει η παρούσα σύμβαση, να χορηγούν όλα τα εγκεκριμένα φάρμακα και ιδιοσκευάσματα τα οποία αναγράφονται στις προσκομιζόμενες από τους ασφαλισμένους του «Ταμείου » συνταγές και μόνο στις εργάσιμες ημέρες και ώρες κατά τις οποίες έχουν κατά νόμο ανοικτά τα φαρμακεία, συμμορφούμενοι με τις διατάξεις της εκάστοτε ισχύουσας νομοθεσίας.
Για την εκτέλεση των συνταγών θα προσκομίζεται υποχρεωτικά το βιβλιάριο υγειονομικής περίθαλψης του ασφαλισμένου.
Τα βιβλιάρια υγείας και τα συνταγολόγια παραδίδονται αμέσως στον ασφαλισμένο ή στον απεσταλμένο του, είναι αυστηρώς προσωπικά και απαγορεύεται η χρήση τους από τρίτους ή για λογαριασμό τρίτων προσώπων, απαγορεύεται δε ρητά η παρακράτηση από το φαρμακείο των συνταγολογίων των ασφαλισμένων, έστω και με τη συναίνεσή τους.
3.  Οι φαρμακοποιοί που δεν επιθυμούν να εκτελούν συνταγές των ασφαλισμένων του «Ταμείου» πρέπει να δηλώσουν αυτό εγγράφως και πλήρως αιτιολογημένα στο «Φ.Σ. .» μέσα σε ένα (1) μήνα από την έναρξη ισχύος της παρούσης σύμβασης ή από την έναρξη λειτουργίας του φαρμακείου τους. Ο «Φ.Σ. .» κρίνει αιτιολογημένα, εάν οι λόγοι της μη αποδοχής είναι πλήρως δικαιολογημένοι, οπότε σε καταφατική περίπτωση ενημερώνει σχετικά το «Ταμείο».
4.  Ο «Φ.Σ. .» υποχρεούται να ενημερώνει άμεσα το «Ταμείο» για τα φαρμακεία-φαρμακοποιούς που λαμβάνουν άδεια λειτουργίας νέου φαρμακείου και εντάσσονται στο «Φ.Σ. .» ως μέλη του, ή τροποποιούν τη μορφή του φαρμακείου από ατομική επιχείρηση σε εταιρία και αντίστροφα.
5.  Οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να εγγραφούν ως χρήστες του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Σ.) και να εφαρμόζουν τις σχετικές διατάξεις, όπως αναφέρονται στο Ν. 3892/2010 για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Έχουν υποχρέωση να εκτελούν τις ιατρικές συνταγές που καταχωρούν ηλεκτρονικά ή εκδίδουν χειρόγραφα οι γιατροί, σύμφωνα με τις διατάξεις της εκάστοτε ισχύουσας Φαρμακευτικής Νομοθεσίας και του εκάστοτε κανονισμού Ασφάλισης και Παροχών του «Ταμείου». Τυχόν άρνησή τους να εκτελούν συνταγές αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και ο παραβάτης παραπέμπεται στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του «Φ.Σ. .».
6.  Υποχρέωση εκτέλεσης συνταγών έχει ο φαρμακοποιός μόνο όταν το αναγραφόμενο σ’αυτές είδος (φάρμακο κ.τ.λ.) έχει εγκριθεί από τον Ε.Ο.Φ. και περιλαμβάνεται στην επίσημη Κρατική Διατίμηση (Δελτία Τιμών Φαρμάκων), όπως αυτή εκάστοτε ισχύει ή είναι φαρμακοτεχνικό σκεύασμα ή πρόκειται περί φαρμάκων εισαγομένων από τον ΙΦΕΤ ή καθ’ οιονδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο ή πρόκειται για αναλώσιμο υγειονομικό υλικό που αναγράφεται σε συνταγή μαζί με φάρμακα. Η εκτέλεση των συνταγών θα γίνεται και σύμφωνα με τους ειδικότερους όρους των επισυναπτομένων Παραρτημάτων που αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα της παρούσης. 
7.  Η εκτέλεση των συνταγών των ασφαλισμένων του «ΤΑΜΕΙΟΥ» θεωρείται ως λιανική πώληση προς τους ασφαλισμένους του και τα αναγραφόμενα σ’αυτές φάρμακα, ιδιοσκευάσματα και λοιπά είδη, θα χορηγούνται σύμφωνα με την αναγραφόμενη στην επίσημη Κρατική Διατίμηση (Αγορανομικά Δελτία) λιανική τιμή πώλησης, χωρίς καμία έκπτωση υπέρ τρίτων.
8.  Η ποσότητα των φαρμάκων στις χειρόγραφες συνταγές θα αναγράφεται αριθμητικώς και ολογράφως από τους ιατρούς, οι οποίες θα είναι σύμφωνες με τις διατάξεις που ισχύουν. Σε αντίθετη περίπτωση ο φαρμακοποιός εκτελεί μόνο μία μονάδα και αυτή αναγνωρίζεται και αποζημιώνεται από το «Ταμείο».
9.  Οι φαρμακοποιοί θα παραδίδουν τα αντίστοιχα φάρμακα που αναγράφονται στις συνταγές, εισπράττοντας αμέσως το αντίτιμο της συμμετοχής τους. Το ποσοστό συμμετοχής ορίζεται ενυπόγραφα με ευθύνη του θεράποντος ιατρού και σύμφωνα με την αναγραφόμενη διάγνωση και τις διατάξεις της εκάστοτε ισχύουσας φαρμακευτικής νομοθεσίας. Δεν επιτρέπεται σε συμβεβλημένο φαρμακοποιό να εισπράξει ποσόν από ασφαλισμένο του «Ταμείου», πλην της νομίμου συμμετοχής του επί της δαπάνης του φαρμάκου.
10.  Επί των συνταγών, πρέπει να συμπληρώνονται από τους φαρμακοποιούς οι στήλες στις οποίες εμφανίζεται η ποσότητα των χορηγούμενων φαρμάκων, η αξία και η συμμετοχή των ασφαλισμένων και να επικολλούνται οι ταινίες γνησιότητας των φαρμάκων. Πάνω στη συνταγή που εκτελούν οι φαρμακοποιοί πρέπει να αναγράφεται ο κωδικός τους (Α.Μ. ΤΣΑΥ), ο ΑΜΚΑ και η ημερομηνία εκτέλεσης, με σφραγίδα και υπογραφή του. Δε θα εξοφλούνται από το «ΤΑΜΕΙΟ» συνταγές που φέρουν διορθώσεις ή ξέσματα, εκτός αν φέρουν επιβεβαιωτική υπογραφή και σφραγίδα γιατρού ή ελεγκτών, όπου χρειάζεται.
11.  Απαγορεύεται αυστηρά η αντικατάσταση με άλλα φάρμακα - έστω και της ίδιας σύστασης- όσων φαρμάκων αναγράφονται από τον Ιατρό στη συνταγή με την εμπορική τους ονομασία, η αντικατάσταση φαρμάκων με άλλα είδη, καθώς και η εξαργύρωση της συνταγής. Οι παραβάτες του όρου αυτού διώκονται πειθαρχικώς από το αρμόδιο, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις όργανο.
12.  Σε κάθε περίπτωση Το «Ταμείο» έχει το δικαίωμα να ανακοινώνει, συμπληρώνει ή να αναθεωρεί με εγκυκλίους, που θα κοινοποιεί στο «Φ.Σ. .», το είδος των συνταγών για τις οποίες απαιτείται θεώρηση ή έγκριση από το «Ταμείο» καθώς και οτιδήποτε σχετικό με την χορήγηση και αποζημίωση των φαρμάκων. Η ισχύς των αποφάσεων που περιλαμβάνονται σε αυτές τις εγκυκλίους και αποτελούν αναπόσπαστα τμήματα της παρούσης, αρχίζει ένα μήνα από την ημερομηνία παραλαβής αυτών από το «Φ.Σ. .» 
13.  Ο φαρμακοποιός που εκτελεί τη συνταγή είναι υποχρεωμένος να ελέγχει την τήρηση ή μη των όρων και τις προϋποθέσεις της έκδοσής της από τον θεράποντα ιατρό. Στην προκειμένη περίπτωση ρητά συνομολογείται ότι τα στοιχεία που είναι υποχρεωμένος να ελέγχει ο φαρμακοποιός προτού εκτελέσει τη συνταγή είναι:
- Όλα τα αναγραφόμενα επί της συνταγής στοιχεία, όπως αυτά προσδιορίζονται στην παρ. 2 του αριθ. 4 του Π.Δ. 121/2008
- Α.Μ ΤΣΑΥ, ΑΜΚΑ, σφραγίδα από την οποία να προκύπτουν ο Α.Φ.Μ., η ειδικότητα, η διεύθυνση και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. όπως επίσης και η υπογραφή γιατρού.
-Στοιχεία ασφαλισμένου
-Σφραγίδα Νοσοκομείου ή Κλινικής όταν η συνταγή έχει εκδοθεί από εκεί.
   -Θεώρηση από το «Ταμείο», όπου αυτή απαιτείται
-Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη συνταγογράφηση ορισμένων φαρμάκων που απαιτούν ειδική διαδικασία, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Τυχόν εκτέλεση συνταγής που δεν έχει συνταχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας καθώς και εκτέλεση συνταγής που δεν είναι θεωρημένη, όπου αυτό καθορίζεται από το «Ταμείο» και κοινοποιείται εγγράφως στο «Φ.Σ. .», στερεί από τον φαρμακοποιό το δικαίωμα να εισπράξει την αξία της, εκτός κι αν υποβληθεί διορθωμένη στο «Ταμείο», οπότε αποζημιώνεται σε επόμενο λογαριασμό του φαρμακοποιού.
14.  Κάθε χειρόγραφη συνταγή μπορεί να εκτελείται εντός πέντε εργάσιμων (5) ημερών από την έκδοσή της. Σε περίπτωση που χρήζει θεώρησης, μπορεί να εκτελεσθεί εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη θεώρησή της. Μετά την παρέλευση του πενθημέρου η συνταγή καθίσταται άκυρος και σε περίπτωση εκτέλεσής της βαρύνεται ο φαρμακοποιός.
Κάθε ηλεκτρονική συνταγή μπορεί να εκτελείται εντός της προθεσμίας που αυτόματα και σαφώς ορίζεται επ΄αυτής, άλλως δεν αναγνωρίζεται από το «Ταμείο» και η εκτέλεσή της βαρύνει το φαρμακοποιό.
15.  Συνταγή που εκδίδεται ηλεκτρονικά από τον ιατρό και δεν εκτελείται ηλεκτρονικά στο φαρμακείο, δεν αποζημιώνεται από το «Ταμείο».
Κατ΄εξαίρεση αποζημιώνεται η συνταγή, μόνον εάν αυτό οφείλεται σε τεχνικούς λόγους (πτώση συστήματος κατά την τελευταία ημέρα προθεσμίας εκτέλεσης της συνταγής κλπ.) ή σε άλλες αντικειμενικές αιτίες, όπως αδυναμία ανάγνωσης κουπονιών από το σύστημα κ.λ.π.
Χειρόγραφες συνταγές εκτελούνται από το φαρμακοποιό και αποζημιώνονται σ΄αυτόν μόνο σε περίπτωση αδυναμίας του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης κατά την έκδοσή τους, και εφόσον φέρουν την ένδειξη «λόγω αδυναμίας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης».
16.  Σε περίπτωση «επαναλαμβανόμενης συνταγής» ο φαρμακοποιός κρατά μόνο τη συνταγή που εκτελεί κάθε φορά. Η φύλαξη στο φαρμακείο ανεκτέλεστων φύλλων «επαναλαμβανόμενης συνταγής» απαγορεύεται.
17.  Όλες οι εκτελεσμένες συνταγές τηρούνται και διατηρούνται υποχρεωτικά στο φαρμακείο έως την υποβολή τους στο «Ταμείο». 
18.  Η εκτέλεση της συνταγής από τα φαρμακεία και η παραλαβή του φαρμάκου από τον ασφαλισμένο ή τον απεσταλμένο αυτού βεβαιούται με την υπογραφή επί της συνταγής τόσο αυτού που παραλαμβάνει όσο και του φαρμακοποιού που την εκτελεί. Σε περίπτωση που ο παραλήπτης είναι αγράμματος θα σημειώνεται υποχρεωτικά επί της συνταγής από τον φαρμακοποιό ο χαρακτηρισμός «αγράμματος» και θα αναγράφεται ολόκληρο το ονοματεπώνυμό του αγράμματου παραλήπτη, η διεύθυνση και το τηλέφωνό του.
19.  Ο υπεύθυνος φαρμακοποιός που εκτελεί τη συνταγή δεν φέρει καμία ευθύνη για την τύχη των χορηγούμενων βάσει της συνταγής φαρμάκων, εφόσον ο δικαιούχος ασφαλισμένος ή ο απεσταλμένος αυτού παραλήπτης με την υπογραφή του στη συνταγή βεβαιώνει την παραλαβή των φαρμάκων.
20.  Εάν κατά τον έλεγχο των συνταγών διαπιστωθούν ελλείψεις-παραλείψεις σε αυτές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις και στην παρούσα σύμβαση, η αξία αυτής δεν αποδίδεται στο «Φ.Σ. .» και η συνταγή παραμένει στο «Ταμείο». Το «Ταμείο» παρέχει εγγράφως διευκρινίσεις στο «Φ.Σ. .» ή/και στο φαρμακείο που αφορούν στο λόγο των περικοπών. Επί διαφωνίας του φαρμακοποιού που αφορά στον έλεγχο του λογαριασμού του οποίου έλαβε γνώση, μπορεί εντός 15νθημέρου από την κοινοποίηση σ΄αυτόν του σημειώματος των παρατηρήσεων, να υποβάλλει αίτηση αναθεώρησης ελέγχου του λογαριασμού του, στην οποία να εκθέτει τις τυχόν αντιρρήσεις του. Για την αίτηση αποφαίνεται οριστικώς μικτή Επιτροπή αποτελούμενη από εκπρόσωπο του «Ταμείου» και εκπρόσωπο του «Φ.Σ. .». Σε περίπτωση θετικής απόφασης της Επιτροπής για την αποζημίωση της συνταγής, αυτή επανυποβάλλεται στο «Ταμείο» με τον επόμενο λογαριασμό του φαρμακοποιού.
21.  Εντός των δέκα πέντε (15) πρώτων εργάσιμων ημερών κάθε μήνα θα υποβάλλονται στις υπηρεσίες του «Ταμείου» από το «Φ.Σ. .» οι λογαριασμοί όλων των φαρμακείων-μελών του προηγούμενου μήνα, σε κλειστό φάκελο, συνοδευόμενοι από διαβιβαστικό του «Φ.Σ. .» και συγκεντρωτική κατάσταση, στην οποία θα εμφαίνεται το όνομα του κάθε φαρμακοποιού ή η επωνυμία του εταιρικού φαρμακείου, το Α.Φ.Μ., η διεύθυνση του φαρμακείου, η καθαρή αξία του αιτούμενου ποσού και το συνολικό αιτούμενο ποσό των υποβαλλόμενων υπ΄ αυτού λογαριασμών. Ο συγκεντρωτικός λογαριασμός θα υποβάλλεται από το «Φ.Σ. .» και σε ηλεκτρονική μορφή.
Ο αναλυτικός λογαριασμός κάθε φαρμακοποιού θα συνοδεύεται εντός φακέλου με: α) συγκεντρωτικό τιμολόγιο του φαρμακοποιού, β) δύο αναλυτικές καταστάσεις συνταγών, μία με τα φάρμακα για σοβαρές παθήσεις του ν. 3816/2010, εφόσον χορηγήθηκαν σε ασφαλισμένους, και μία με τα λοιπά φάρμακα. Κάθε αναλυτική κατάσταση θα συνοδεύεται με: α) με όλες τις τυχόν χειρόγραφες συνταγές που δεν εκτελέστηκαν ηλεκτρονικά, σύμφωνα με τους όρους της παρούσης β) όλες τις ηλεκτρονικές ιατρικές συνταγές και αντίστοιχες ηλεκτρονικές εκτελέσεις του φαρμακοποιού. Οι συνταγές των δύο κατηγοριών πίσω από κάθε αναλυτική κατάσταση θα πρέπει να είναι διακριτά χωρισμένες.
Σε όλες τις συνταγές πρέπει να είναι επικολλημένα τα αντίστοιχα κουπόνια γνησιότητας.
22.  Το «Ταμείο» αφού διενεργήσει έλεγχο επί των λογαριασμών για τυχόν λάθη, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά: λογιστικά λάθη, αθροιστικά λάθη, λαθεμένη διατίμηση φαρμάκων, μη τήρηση των όρων της παρούσης σύμβασης, μη τήρηση των όρων της κείμενης νομοθεσίας κλπ, έχει υποχρέωση να καταβάλλει στο «Φ.Σ. .» το ορθό συνολικό ποσό που προκύπτει από τον παραπάνω έλεγχο και αφού πρώτα από αυτό αφαιρέσει-παρακρατήσει επί του συνόλου των συνταγών τη, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, αποδιδόμενη επιστροφή- rebate. Επί του παρόντος, ρητά συμφωνείται ότι η αποδιδόμενη επιστροφή- rebate που θα αφαιρείται-παρακρατείται από το «Ταμείο» θα είναι η αναφερόμενη στους Πίνακες (1) και (2) του επισυναπτόμενου Παραρτήματος Γ΄, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της παρούσης.
Η σύμφωνα με την ως άνω περιγραφόμενη διαδικασία εξόφλησης στο «Φ.Σ. .» των μηνιαίων λογαριασμών των φαρμακοποιών, θα γίνεται από το «Ταμείο» εντός εξήντα (60) ημερών από την ημερομηνία παραλαβής των λογαριασμών, με κατάθεση του πληρωτέου ποσού σε λογαριασμό του «Φ.Σ. .» ή στο Διανεμητικό Λογαριασμό αυτού. Ο «Φ.Σ. .» εν συνεχεία, υποχρεούται να επιμερίζει και να διανέμει τα αναλογούντα ποσά στα μέλη του, καταθέτοντάς τα σε τραπεζικούς λογαριασμούς που θα του υποδειχθούν. Τη σχετική απόφασή του ο «Φ.Σ. .» υποχρεούται να την κοινοποιήσει στο «Ταμείο» εντός είκοσι (20) ημερών από την υπογραφή της παρούσης. Η προμήθεια της τράπεζας και του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ επιβαρύνει το «Φ.Σ. .».
23.  Το «ΤΑΜΕΙΟ» έχει το δικαίωμα να ενεργεί έλεγχο των φαρμακοποιών-φαρμακείων, με τα εντεταλμένα όργανά του. Κατά τον έλεγχο τα εντεταλμένα όργανα του «ΤΑΜΕΙΟΥ» οφείλουν:
Α) να αποδεικνύουν την ιδιότητά τους, με επίδειξη γραπτής εντολής για διενέργεια ελέγχου
Β) να επιδεικνύουν τη συμπεριφορά που αρμόζει προς τον υπεύθυνο του φαρμακείου και να σέβονται τους πολίτες που κατά την ώρα του ελέγχου βρίσκονται στο φαρμακείο. Την αντίστοιχη επιπλέον συμπεριφορά δικαιούνται απολύτως εκ μέρους του ελεγχόμενου φαρμακοποιού και του προσωπικού του τα ελεγκτικά όργανα του «ΤΑΜΕΙΟΥ»
Γ) να ζητούν από τον φαρμακοποιό να τους επιδεικνύει κάθε τι που απαιτείται για τη διενέργεια του ελέγχου που αφορά το «ΤΑΜΕΙΟ»
Δ) να επιστρέφουν στον φαρμακοποιό τις συνταγές του «ΤΑΜΕΙΟΥ» που παραλαμβάνουν για περαιτέρω έλεγχο μέχρι το τέλος του μήνα ελέγχου
Ε) οι διαπιστώσεις του ελέγχου και ιδιαίτερα οι τυχόν παραβάσεις που διαπιστώνονται αναγράφονται αποκλειστικά και μόνο σε πρωτόκολλο ελέγχου του φαρμακείου. Το πρωτόκολλο υπογράφεται από τα ελεγκτικά όργανα και τον ελεγχόμενο φαρμακοποιό. Κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου ελέγχου ο φαρμακοποιός έχει δικαίωμα να διατυπώσει οποιαδήποτε παρατήρηση. Σε περίπτωση άρνησης του φαρμακοποιού να υπογράψει το πρωτόκολλο ελέγχου, το γεγονός αυτό μνημονεύεται στο πρωτόκολλο ελέγχου που υπογράφουν τα ελεγκτικά όργανα.
Σε κάθε περίπτωση, οι παραβάσεις των φαρμακοποιών που διαπιστώνονται από το «Ταμείο» γνωστοποιούνται στο «Φ.Σ. .» ώστε να διερευνήσει την υπόθεση και να ασκήσει την προβλεπόμενη από το νόμο πειθαρχική δίωξη. Η παράβαση από οποιοδήποτε μέλος του ΦΣ των υποχρεώσεων του όπως καθορίζονται από τους όρους της παρούσας σύμβασης και γενικότερα της κείμενης νομοθεσίας, παρέχει το δικαίωμα στο Ταμείο να επιβάλλει στον παραβάτη φαρμακοποιό- φαρμακείο, ανάλογα με τη συχνότητα και τη σοβαρότητα αυτής, τις εξής κυρώσεις: α. προσωρινό αποκλεισμό του φαρμακοποιό-φαρμακείου από την εκτέλεση συνταγών του Ταμείου για διάστημα από τρεις μήνες μέχρι δύο έτη, β. οριστική καταγγελία της σύμβασης μονομερώς από την πλευρά το Ταμείου για το συγκεκριμένο  φαρμακοποιό-φαρμακείο και αποκλεισμό από κάθε μελλοντική συνεργασία με το Ταμείο. Οι παραπάνω κυρώσεις επιβάλλονται σωρευτικά και ανεξάρτητα από ενδεχόμενες ποινικές κυρώσεις που ενδέχεται να προκύψουν κατά του παραβάτη φαρμακοποιού.  
24.  Οι όροι της παρούσας σύμβασης είναι δεσμευτικοί για αμφότερα τα μέρη, τυχόν δε τροποποιήσεις τους, θα δεσμεύουν, εφόσον είναι έγγραφες και γίνουν αποδεκτές και από τα δύο μέρη.
25.  Η παρούσα σύμβαση ορίζεται αορίστου διάρκειας και μπορεί να καταγγελθεί αζημίως από τα δύο συμβαλλόμενα μέρη:
α. Για παράβαση οποιουδήποτε όρου της παρούσης συμβάσεως.
β. Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί λύση σε τυχόν διαφωνίες γύρω από την ερμηνεία της σύμβασης.      
γ. Για σπουδαίους λόγους σύμφωνα με το νόμο και τα ισχύοντα συναλλακτικά ήθη και έθιμα, όπως π.χ. λόγοι που αναφέρονται στη μεταβολή των αντικειμενικών συνθηκών.
Η καταγγελία καθίσταται ενεργός αφού παρέλθουν δέκα πέντε (15) ημέρες από της επιδόσεώς της στον αντισυμβαλλόμενο με Δικαστικό Επιμελητή.
Τροποποιήσεις των διατάξεων του Καταστατικού του «ΤΑΜΕΙΟΥ», του Κανονισμού Παροχών και Ασφάλισης αυτού ή γενικά της κείμενης νομοθεσίας που τροποποιούν τους όρους της παρούσης συμβάσεως, εφόσον δεν γίνουν αποδεκτοί από το «Φ.Σ. .», συνεπάγονται την άμεση καταγγελία της συμβάσεως.
26.  Ο «Φ.Σ. .» έχει την υποχρέωση να ενημερώσει τα μέλη του μέσα σε ένα (1) μήνα από την υπογραφή της παρούσης για το περιεχόμενο αυτής, με κοινοποίηση και στο «Ταμείο». Την αυτή υποχρέωση έχει και σε τυχόν τροποποιήσεις.
27.  Τυχόν τροποποίηση των όρων της παρούσης θα γίνεται πάντοτε εγγράφως, τα δε συμβαλλόμενα μέρη δηλώνουν ρητά και ανεπιφύλακτα ότι θα προσπαθήσουν με καλή πίστη να διευθετήσουν τις τυχόν διαφορές του συμφωνητικού αυτού για κάθε ουσιαστικό ή τυπικό λόγο και αιτία.
28.  Τυχόν ακυρότητα ενός ή περισσοτέρων όρων της παρούσης συμφωνίας δεν την καθιστά άκυρη ολόκληρη, ο δε άκυρος όρος αντικαθίσταται με άλλον έγκυρο ανταποκρινόμενο στη βούληση των συμβαλλομένων μερών.
29.  Τυχόν μη άσκηση από οποιοδήποτε από τα συμβαλλόμενα μέρη των δικαιωμάτων τους που πηγάζουν από τη σύμβαση αυτή δεν σημαίνει παραίτηση από τα δικαιώματά τους ούτε αποκλείεται η μεταγενέστερη άσκησή τους.
30.  Για την επίλυση κάθε διένεξης ή διαφοράς σχετικών με την παρούσα σύμβαση αρμόδια ορίζονται τα Δικαστήρια των Αθηνών.

31.  Σε πίστωση των όσων συμφωνήθηκαν συντάχθηκε η σύμβαση αυτή σε δύο (2) πρωτότυπα και υπογράφεται από τους εκπροσώπους των συμβαλλομένων μερών όπως ακολουθεί.

ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ

Για το ΤΥΠΕΤ  Για το ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ………………


ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
o  Συνταγή που εκδίδεται ηλεκτρονικά από τον ιατρό και δεν εκτελείται ηλεκτρονικά στο φαρμακείο, δεν αποζημιώνεται.
o  Χειρόγραφες συνταγές αποζημιώνονται μόνο σε περίπτωση αδυναμίας του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, και εφόσον φέρουν την ένδειξη «λόγω αδυναμίας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης».

  Για συνταγές άνω των 250 απαιτείται θεώρηση από ελεγκτή ιατρό του Ταμείου Υγείας εκτός εάν αυτές έχουν συνταγογραφηθεί από τους ιατρούς του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. ή της Ο.Α.Τ.Υ.Ε.
  Για συνταγές άνω των 880€ απαιτείται έγκριση της Υγειονομικής Επιτροπής του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.
  Υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης «επαναλαμβανόμενης συνταγής» δίμηνης ή τρίμηνης διάρκειας για χρονίως πάσχοντες ασφαλισμένους, οι οποίοι ακολουθούν σταθερή θεραπευτική αγωγή. 
  Το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. αποζημιώνει με βάση τη λιανική τιμή που αγοραζόμενου φαρμάκου και όχι με βάση την τιμή αναφοράς.
  Το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. δεν αποζημιώνει φάρμακα μη εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ, φάρμακα των οποίων η θεραπευτική δράση δεν έχει τεκμηριωθεί καθώς και φάρμακα που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο.
  Δεν συνταγογραφούνται ηλεκτρονικά τα ακόλουθα ιδιοσκευάσματα:
  Εμβόλια απευαισθητοποίησης
  Γαληνικά φάρμακα
  Αναλώσιμα για διαβήτη με ή χωρίς αντιδιαβητική αγωγή (ταινίες και βελόνες).
  Το Τ.Υ.Π.Ε.Τ. δεν αποζημιώνει φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα τα οποία χορηγούνται με ιατρική συνταγή και συγκαταλέγονται στον αρνητικό κατάλογο, καθώς επίσης και φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των μη υποχρεωτικά συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις:
  Συνταγών σκευασμάτων που περιέχουν Levocarnitine, σε ασθενείς σε τελικό στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας υπό αιμοκάθαρση.
  Συνταγών με υποκατάστατα δακρύων, σε ασθενείς με σύνδρομο Sjogren.
  Daflon, με την ένδειξη αιμορροϊδική κρίση.
  Venoruton, με την ένδειξη συμπτωματική θεραπεία Ι & ΙΙ βαθμού αιμορροΐδων.
  Mirena, με τις ενδείξεις: α) προστασία από υπερπλασία του ενδομητρίου κατά τη διάρκεια θεραπείας οιστρογονικής υποκατάστασης και β) ιδιοπαθής μηνορραγία.

Τα ανωτέρω ιδιοσκευάσματα συνταγογραφούνται από ιατρούς του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. ή της Ο.Α.Τ.Υ.Ε.,
Όταν η συνταγογράφηση γίνεται από ιατρούς εκτός των προαναφερομένων, απαιτείται η έγκριση των ελεγκτών ιατρών του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.
Η συνταγογράφηση γίνεται χειρόγραφα στο ατομικό συνταγολόγιο του μέλους, το οποίο αποζημιώνεται από το Ταμείο Υγείας προσκομίζοντας τη χειρόγραφη συνταγή και την απόδειξη του φαρμακείου με επικολλημένο το κουπόνι

Σε περίπτωση αδυναμίας του συστήματος και συνεπώς αδυναμίας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, σημειώνεται ότι η συνταγή συνταγογραφείται κανονικά στο ατομικό συνταγολόγιο του Τ.Υ.Π.Ε.Τ., με την ένδειξη «λόγω αδυναμίας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης» και εκτελείται ηλεκτρονικά από τον φαρμακοποιό.
Η κατάθεση των συνταγών από τους συμβεβλημένους φαρμακοποιούς θα γίνεται όπως μέχρι σήμερα, μόνο που κατά την περίοδο που θα συνυπάρξουν οι χειρόγραφες και οι ηλεκτρονικές συνταγές, αυτές θα πρέπει να υποβάλλονται σε χωριστές καταστάσεις.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΙΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ Ω-3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ
Τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα που εμπεριέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα με τις εμπορικές ονομασίες OMACOR, ZODIN, MAXEPA και τα συναφή αντίγραφά τους, αποζημιώνονται από το Ταμείο Υγείας ως εξής:

Η συνταγογράφηση γίνεται από παθολόγο (υπερτριγλυκεριδαιμία) ή καρδιολόγο (έμφραγμα του μυοκαρδίου).
Τα ανωτέρω ιδιοσκευάσματα συνταγογραφούνται από ιατρούς του Τ.Υ.Π.Ε.Τ. ή της Ο.Α.Τ.Υ.Ε.,
Όταν η συνταγογράφηση γίνεται από ιατρούς εκτός των προαναφερομένων, απαιτείται η έγκριση των ελεγκτών ιατρών του Τ.Υ.Π.Ε.Τ.
Η συνταγογράφηση γίνεται χειρόγραφα στο ατομικό συνταγολόγιο του μέλους, το οποίο αποζημιώνεται από το Ταμείο Υγείας προσκομίζοντας τη χειρόγραφη συνταγή και την απόδειξη του φαρμακείου με επικολλημένο το κουπόνι .

  
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΙΔΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ - REBATE ΠΡΟΣ ΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ» 
Στο παρόν, συμφωνείται ότι η αποδιδόμενη επιστροφή- rebate προς το «Ταμείο» θα γίνεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο (3918/2011), όπως περιγράφεται και στους πίνακες που ακολουθούν.

ΠΙΝΑΚΑΣ 1.
Ύψος αιτούμενου μηνιαίου ποσού  Ποσοστό επιστροφής
Μέχρι 35.000,00  0%
Από 35.001,00 έως 50.000,00  0,50%
Από 50.001,00 έως 60.000,00  1,25%
Από 60.001,00 έως 80.000,00  2,25%
Από 80.001,00 έως 100.000,00  3,50%
Από 100.001,00 και άνω   5%
ΚΛΙΜΑΚΩΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ – REBATE

Σημείωση επί του Πίνακα 1. :
Το ποσό που προκύπτει κάθε φορά αναγράφεται στο τιμολόγιο και αφαιρείται από την αξία του ως έκπτωση.
Το ποσό που υπόκειται σε παρακράτηση προκύπτει αφού έχει αφαιρεθεί η αξία του Φ.Π.Α., των αναλωσίμων και των Φ.Υ.Κ.
ΠΙΝΑΚΑΣ.2
Ποσοστό επιστροφών – rebate επί του συνόλου των συνταγών φαρμάκων ασφαλισμένων μελών του «Ταμείου».
Ύψος αιτούμενου μηνιαίου ποσού  Προοδευτικό ποσό επιστροφής επί του ύψους του αιτούμενου ποσού  Τελικό ποσό κλιμακίου €  Συνολικό ποσό ανά κλιμάκιο €
1,00€ έως 2.000,00€  0%  -  -
2.001,00€-5.000,00€   1,5%  45,00  45,00
5.001,00€-10.000,00€  2,5%  125,00  170,00
10.001,00€-20.000,00€  3%  300,00  470,00
20.001,00€-30.000,00€  4%  400,00  870,00
30.001,00€-40.000,00€  6%  600,00  1470,00
Άνω των 40.001,00€  8%  -  1470,00 και πλέον

Μεταξύ των δύο συμβαλλόμενων μερών συμφωνείται, ότι η πάσης φύσης αποδιδόμενη επιστροφή – rebate προς το «Ταμείο» θα γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζονται στις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας.
Για το ΤΥΠΕΤ  Για το ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ………………..


ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
ΠΡΟΕΔΡΟΣ